Gesmaakte Franklin Barefoot in Eco-café

BORGERHOUT - Elke donderdagavond treedt in het Eco-café aan de Turnhoutsebaan een muziekgroep live op. Vorige week stond de groep Franklin Barefoot er op het podium. Deze band wordt vaak met Tom Waits of The Doors vergeleken.  Kortom, een band die heel toegankelijke sixties rock brengt. 

Net als in het Eco-café waar die kenmerkende stem en de opzwepende melodieën alle aanwezigen bekoorden. Met een pianist met zware toetsen, een drum & bas met een hoog libido en een stem gerijpt in een vat gerookte whisky doet niets vermoeden dat de bandleden van Franklin Barefoot jonge twintigers zijn. 
 
Ze zijn afkomstig uit de districten Berchem, Deurne en Antwerpen en treden graag op in het hippe Borgerhout.  Net zoals 11 maanden geleden bij de opening van het Eco-café zorgden zij vorige week opnieuw voor een avond vol ambiance en goede muziek. 
 
Eco-café is place-to-be in Borgerhout
 
Het Eco-café bevindt zich op het gelijkvloers van het EcoHuis aan de Turnhoutsebaan. Omdat het wat achteruit gelegen is, heeft het een zeer ruim terras schuin over het oude districtshuis van Borgerhout. 
 
De huidige uitbaters Tine Oosterlinck en Ambrosio Maldonado namen een klein jaar geleden het Eco-café na acht maanden leegstand over. “De mensen hebben vandaag de weg naar het Eco-café teruggevonden.” zegt Tine aan Borgerhout.tv.  
 
Ze verklaart dit succes voor een deel door de uitgebreide en gevarieerde menukaart van het Eco-café. “Carnivoren, veggie’s en bio lovers : ze komen bij ons allemaal aan hun trekken. We hebben zelfs een biogarantielabel.” vertelt een trotse Tine. Daarnaast houdt het Eco-café de prijzen zeer democratisch. Ook voor de zondagse brunch die elk weekend een voltreffer is. 
 
Een andere verklaring voor het succes van het Eco-café is volgens Tine Borgerhout zelf dat sinds enkele jaren in de lift zit. “Wij wonen zelf op driehonderd meter van het Eco-café en wij willen nooit meer weg uit Borgerhout.”
 
Franklin Barefoot:
 
Ecocafé:
Turnhoutsebaan 139
2140 Borgerhout