Actiegroep plant boom op Moorkensplein (video)

BORGERHOUT - In een groot gat voor het districtshuis van Borgerhout planten de bewoners en omwonenden van het Moorkensplein een boom. Ze doen dit omwille van de onzekerheid over de oorspronkelijke heraanleg van het plein. Die staat onder druk omdat in de visie van het stadsbestuur het plein niet autovrij kan gemaakt worden.

Met het planten van een boom en met een affichecampagne vragen de actievoerders aan het stadsbestuur nu een duidelijk antwoord over de toekomst van het Moorkensplein.  Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde kwam ter plaatse om te luisteren naar het verhaal van de bewoners.

Dialoog

“We hebben hier afgesproken dat we met de bewoners rond de tafel gaan zitten.” zegt Van de Velde aan Borgerhout.tv. De woordvoerder van de actiegroep,  Gert Demuys, reageert verheugd op deze uitnodiging tot overleg. Volgens Van de Velde houden alle plannen rekening met de noodzaak aan meer open ruimte en groen in Borgerhout. “Maar het is logisch dat we hierover een aantal kritische vragen moeten stellen.” verduidelijkt hij.

Japanse kerselaar

Intussen is onder het toeziend oog van zelfstandig boomverzorger Serge Verlinden de symbolische boom op het Moorkenplein geplant. Hij noemt deze Japanse kerselaar van bijna 5 meter hoog de ideale stadsboom. “Hij wordt niet te groot en heeft een prachtige bloesem.” zegt Serge. Hij is er van overtuigd dat deze boom op de goede zorgen van de omwonenden van het Moorkensplein zal kunnen rekenen.