Borgerhoutse Reuzen op nieuwe sneltramlijn? (video)

 

BORGERHOUT - Met een reuzenspadesteek heeft Vlaams Minister van Mobiliteit Hilde Crevits in Borgerhout de ingang van de Reuzenpijp opengebroken.  Die metropijp ligt al meer dan dertig jaar ongebruikt onder de Turnhoutsebaan. Maar niet voor lang meer. Want binnen twee jaar loopt hier de nieuwe tramverbinding tussen het rond punt van Wommelgem en het centrum van Antwerpen. 
 
“Dat zal er voor zorgen dat je met de tram in bijna een kwartier van Wommelgem tot in Antwerpen centrum geraakt.” zegt Hilde Crevits, Vlaams Minister van Mobiliteit aan Borgerhout.tv. 
 
Alleen station Zegel gaat open
 
Voor de toekomstige sneltram onder de Turnhoutsebaan wordt echter enkel het metrostation Zegel aan de Zegelstraat geopend. Marij Preneel (Groen), de districtsvoorzitter van Borgerhout, overhandigde daarom aan Minister Crevits een brief met een pleidooi om ook het metrostation Drink te openen. 
Crevits betwijfelt of dit kan want als deze nieuwe sneltram in veel metrostations moet stoppen, is het geen sneltram meer.  Roger Kesteloot, de directeur-generaal van De Lijn onderlijnde dat alle bovengrondse tramlijnen en haltes op de Turnhoutsebaan behouden blijven. 
 
Borgerhoutse Reuzen 
 
Kesteloot zei ook dat De Lijn de bekende Reuzen van Borgerhout op één of andere manier in de nieuwe tramlijn wil verwerken. “Hierover zijn intern afspraken gemaakt met eventueel een wedstrijd om met het beeld van de reuzen van Borgerhout iets aan te vangen.” verklaarde Kesteloot aan Borgerhout.tv. 
Afwachten of men binnen twee jaar bij de eerste officiële rit van deze nieuwe tramlijn één van de Borgerhoutse Reuzen op de conducteursstoel zet.