Nieuwe kunstgalerij in Borgerhout

za 23 feb 2013 - 15:31 -- bertvv

BORGERHOUT - De nieuwe kunstgalerij Closed Art Gallery opende op vrijdag 22 februari haar deuren. Op nummer 48 in de Kattenberg bel je aan en wandel je door een grote poort binnen in een van de vele verborgen plekjes die Borgerhout rijk is. In de kelder van dit loftcomplex vond "New Born UFOs" plaats met kunstwerken van Antoine van den Boomen, een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Borgerhout.

Is het een azteeks masker, een afstandsbediening of een ufo? Voor Antoine van den Boomen, de kunstenaar, is dat net het leuke aan zijn kunstwerken: iedereen heeft er een eigen mening over. Elk werk is in dezelfde typerende stijl maar geen twee werken zijn identiek. Deze prints in felle kleuren zijn afgewerkt met een glanzende, matte of glinsterende laag, wat het buitenaardse gevoel nog versterkt.

Philippe Bosmans en Odette Groeneveld, die in hetzelfde pand wonen en werken, startten de Closed Art Gallery vanuit hun interesse voor kunst. Elke kunstenaar exposeert 6 weken en het programma van 2013 is al volledig volgeboekt. Er wordt vooral ingespeeld op Facebook en Twitter om hun exposities bekend te maken. Merkwaardig is dat de galerij geen openingsuren heeft. Odette Groeneveld legt uit dat de meeste kunstwerken toch op afspraak worden verkocht en bovendien hebben ze geen vitrine langs de straatkant. Het is geen nine-to-five galerij en zo kunnen mensen zelfs 's avonds langskomen.

Na een telefoontje of mailtje kan je tot 14 april terecht voor de huidige expositie of hou hun facebook in de gaten voor de opening van nieuwe exposities.

 
New Born UFOs door Antoine van den Boomen
22/02/2013 - 14/04/2013
Closed Art Gallery
Kattenberg 48/2
2140 Borgerhout
M: 0485 114 883