Winkeliersvereniging Turnhoutsebaan wordt BOHO 2140 (video)

vr 8 feb 2013 - 14:39 -- paulvg

BORGERHOUT - De nieuwe naam werd bekend gemaakt tijdens een feestelijk event in het districtshuis van Borgerhout. Hiermee valt definitief het doek over Voorstad, de winkeliersvereniging van de Turnhoutsebaan. Kersvers voorzitter Joost Sierens wil er met BOHO 2140 echt voor gaan.

Boho verwijst naar Soho, de bekende hippe wijk van Londen en New York. Ooit waren dat vervallen buurten die dankzij lokale handelaars en kunstenaars uit het moeras klommen. Ook zo in Borgerhout.

De Antwerpse Schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA) zei dat Borgerhout net zoals de andere negen districten op de steun van de stad kan rekenen voor de uitbouw van een levendige handelaarsvereniging en een levendige buurt.

Kritiek

Maar er klonk deze week ook kritiek van enkele uitbaters van shisha-bars op de Turnhoutsebaan omdat ze zich niet welkom voelen bij deze winkeliersvereniging. Voorzitter Joost Sierens weerlegde die kritiek en zei dat de toekomst zal bewijzen dat iedereen welkom is bij BOHO 2140. “Onze deur staat open.“ onderlijnde hij.