Bart De Wever sluit drugscafé Turnhoutsebaan

za 2 feb 2013 - 15:32 -- paulvg

BORGERHOUT - Het schepencollege van Antwerpen bevestigde vrijdag het besluit van burgemeester De Wever om café Ahel Fes aan de Turnhoutsebaan te sluiten wegens drugsoverlast. Het café moet gedurende twee maanden dicht.

In december vorig jaar controleerde de lokale politie tijdens een gecoördineerde actie een man die drugs in zijn bezit had. Hij wees café Ahel Fes op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Kroonstraat aan als de plek waar hij al langere tijd zijn drugs kocht.

Bij een huiszoeking in het café vond de politie drugs verstopt in het toilet en in de spouwmuur. Een man die als tussenpersoon werd aangeduid, was op het moment van de huiszoeking in het bezit van cannabis en heroïne. De uitbater van de zaak en enkele dealers werden gearresteerd en voorlopig in de gevangenis opgesloten. Het Antwerpse parket verzegelde toen het café.

Topprioriteit

Nadat burgemeester De Wever hierover door het parket werd ingelicht, besloot hij het café voor twee maanden te sluiten. "Dit is de eerste keer dat De Wever een café sluit", zegt directeur Tom Meeuws van het departement 'Samen Leven'.  "Met 17 tijdelijke sluitingen in 2011 en 22 sluitingen in 2012 deed burgemeester Janssens dat ook geregeld” voegt hij er aan toe.

In een persmededeling onderlijnt de stad dat de strijd tegen drugshandel één van de topprioriteiten van het college is. “Eerst en vooral wil het bestuur de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Het dealen van drugs in cafés als dit verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester van 1 februari om het café, volgens artikel 9bis van de drugswet, gedurende twee maanden te sluiten.”

 De sluiting begint op 8 februari 2013 en eindigt op 7 april 2013.