De Wever schrijft persoonlijke brief naar slachtoffer misdrijf (video)

za 26 jan 2013 - 06:30 -- paulvg

BORGERHOUT –  Bart De Wever heeft in een persoonlijke brief zijn steunbetuigingen aan een slachtoffer van een diefstal met inbraak overgemaakt. Deze brief van 27 december 2012 wordt door het slachtoffer sterk op prijs gesteld.

Een maand geleden werd op de Turnhoutsebaan in Borgerhout een computerwinkel leeggeroofd. Ondanks de diefstal van ongeveer honderd computers startte eigenaar Hicham Oukal de winkel onmiddellijk terug op. Tot zijn grote verbazing kreeg hij enkele dagen later een persoonlijke brief met steunbetuigingen van Bart De Wever. “Ik ben met deze brief van burgemeester De Wever heel blij … heel happy...” zegt Hicham in een interview met Borgerhout.TV.

In zijn brief verwijst De Wever naar mediaberichten over de inbraak bij Hicham. “Dergelijke feiten zijn volstrekt verwerpelijk en ik kan alleen hopen dat de daders snel gevat en gestraft zullen worden.” schrijft De Wever. “Wees er echter van overtuigd dat ik, als toekomstig burgemeester, de gepaste maatregelen zal treffen om de stijgende onveiligheid voor winkeliers en handelszaken in Antwerpen en haar districten te bestrijden”.

In een interview met Borgerhout.TV reageert burgemeester De Wever dat hij als mens redelijk vaak een brief stuurt naar mensen die iets schrijnends meemaken. “Ik heb zelf al drie inbraken gehad; mensen onderschatten hoe zwaar zoiets psychologisch aankomt”. Voor De Wever is in zo’n gevallen een brief als hart onder de riem een juiste reactie. Een quote die mooi zou passen in het TV-programma “Hoe heurt het eigenlijk” van de Nederlandse AVRO.

De Wever beseft wel dat hij zulks niet voor elk crimineel feit in Antwerpen zal kunnen doen. Maar voor dingen die echt naar het hart gaan wel. Maar dat houdt hij liever privé tussen hem en de betrokkenen zelf.

Terloops even onderlijnen dat Bart De Wever zijn brief aan Hicham schreef op briefpapier van de Stad Antwerpen met de slogan “’t Stad is van iedereen”.