Vrijwilligers JES Antwerpen in de bloemen gezet in Borgerhout (video)

vr 25 jan 2013 - 01:01 -- paulvg

BORGERHOUT - Jeugdorganisatie JES Antwerpen heeft in 2012 met sport en spel 5.900 Antwerpse tieners en jongeren bereikt. Dit was mogelijk dankzij de inzet van zo’n 240 vrijwilligers die tijdens een nieuwjaarsreceptie in de bloemetjes werden gezet.

Veel van die vrijwilligers kwamen ooit zelf als kind naar de jeugdwerking van JES en volgden er gaandeweg een animatorcurcus. Zoals Youssef Amin, die lang geleden als kleine jongen bij JES een tweede thuis vond. Vandaag werkt hij als hoofdanimator mee in de jeugdwerking van JES De Branderij. Voor een groot deel uit dankbaarheid omdat hij toen zoveel heeft gekregen. En omdat hij er zich nog altijd thuis voelt.

JES Antwerpen stelt de jongste jaren een toename vast van het aantal vrijwilligers die dikwijls echte ervaringsdeskundigen zijn. “Zij kennen de problematiek in de stad wat betreft vrije tijdsbesteding, onderwijs en tewerkstelling als geen ander want ze hebben die ooit zelf persoonlijk ondervonden.” vertelt Filip Balthau, coördinator van JES Antwerpen.

Voor Youssef Amin is vooral de voldoening belangrijk. Voldoening voor hemzelf telkens wanneer hij de voldoening bij de jongeren vaststelt die hij als hoofdmonitor in Borgerhout mee begeleidt.