Borgerhoutse vrouw in levensgevaar na handtasdiefstal

BORGERHOUT – Een 77-jarige vrouw uit Borgerhout verkeert in levensgevaar nadat ze zondagvoormiddag van haar handtas werd beroofd aan de Stenenbrug. Het slachtoffer werd met een wonde aan het achterhoofd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. Haar toestand leek stabiel maar sinds maandag verkeert ze in levensgevaar.

De politie kreeg voorbije zondag rond elf uur de melding dat op de Stenenbrug een oudere dame was overvallen. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer gewond op de grond lag. Ze was bij bewustzijn en vertoonde een hoofdwonde aan de achterkant van het hoofd. Een ziekenwagen bracht haar naar het Stuivenbergziekenhuis.

Daar legde deze 77-jarige vrouw uit Borgerhout aan de politie een verklaring af. Ondanks een zware hoofdwonde was de toestand van het slachtoffer stabiel. Maar in de loop van zondagnamiddag verslechterde haar toestand. Sinds maandag verkeert ze in levensgevaar.

Oproep

De politie is op zoek naar de taxichauffeur die volgens een voorbijganger getuige was van de diefstal en de achtervolging op de vluchtende dader heeft ingezet.

Eventuele andere getuigen kunnen bijkomende informatie doorgeven via de gratis Blauwe Lijn van de politie van Antwerpen tel: 0800 123 12.