Jazzduo brengt eerbetoon aan vondeling Borgerhout (video)

vr 9 nov 2012 - 11:00 -- paulvg

BORGERHOUT - Met het lied “A Child is Born” hebben de bekende Belgische basgitarist Nicolas Thys en de Zuid-Afrikaanse jazz zangeres Tutu Puoane een eerbetoon gebracht aan de vondeling die vorig weekend in Borgerhout is gevonden.

Via de Gazet van Borgerhout had de Zuid-Afrikaanse jazz zangeres Tutu Puoane het nieuws over de recentste vondeling in Borgerhout vernomen. En ze twijfelde geen moment om te komen zingen. Het spontaan en sereen initiatief van het jazzduo gebeurde op het voetpad voor de vondelingenschuif van Moeders van Moeders.

Puoane kende de vondelingenschuif niet maar ze vindt het wel een goed initiatief. “Sterfgevallen voorkomen.”, verduidelijkt ze. ‘Maar ook naïeve mama’s en hun baby niet in de steek laten.” Katrien Beyer van Moeders voor Moeders was onder de indruk en geëmotioneerd door het lied “A Child is Born” van het jazzduo.

Tutu Puoane en Nicolas Thys zorgden voor een mooi en indringend moment in Borgerhout. In die mate dat zelfs een ploeg van het VRT-programma Iedereen Beroemd bleef staan en er beelden van maakte.

* Op vrijdag 16 november organiseert Moeders voor Moeders een opendeurdag in de Helmstraat 91. Meer info op www.moedersvoormoeders.be

* Meer info over Tutu Puoane :http://nl.wikipedia.org/wiki/Tutu_Puoane

* Meer info over Nicolas Thys :www.nicolasthys.be/