Weer baby te vondeling gelegd in Borgerhout (verslag)

za 3 nov 2012 - 20:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Er is weer een baby te vondeling gelegd in de vondelingenschuif van de vzw Moeders voor Moeders in Borgerhout. De vondeling is een jongetje van amper een dag oud. Hij verkeert in goede gezondheid.

De baby werd zaterdag in de late namiddag te vondeling gelegd in de vondelingenschuif in de Helmstraat 93 in Borgerhout. Hij zal worden ondergebracht in een CKG (Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning) meldt het OCMW in een persbericht.

Moeder mag zich nog steeds melden

De biologische moeder van de baby mag zich ook nu nog kenbaar maken en al haar rechten doen gelden. Om haar hiervoor voldoende kansen en ruimte te geven, wordt de vondst van de nieuwe vondeling discreet aangepakt. Indien het later tot een adoptie komt dan hanteert het OCMW hiervoor een lijst van reeds gescreende en goedgekeurde kandidaten. Intussen neemt de Antwerpse OCMW-voorzitter Leen Verbist, tevens schepen voor sociale zaken, de voorlopige voogdij op zich. Het kind krijgt, zoals gebruikelijk, voorlopig de achternaam De Kleine.

Vierde vondeling op 12 jaar tijd

De vondelingenschuif in de Helmstraat in Borgerhout werd twaalf jaar geleden opgericht door de vzw Moeders voor Moeders. Wanneer er een baby in die schuif gelegd wordt, verwittigt een stil alarm onmiddellijk een medewerker van de organisatie. Sinds het bestaan van de vondelingenschuif is het nog maar de vierde keer dat ze gebruikt wordt. De vorige vondeling werd voorbije zomer vlak voor de vondelingenschuif in de handen van een medewerkster van de vzw Moeders voor Moeders geduwd. Hij kreeg de naam Adriaan De Kleine. Zijn gastgezin zal hem binnen enkele maanden adopteren.