Schrijfster uit Borgerhout op Boekenbeurs (verslag)

vr 2 nov 2012 - 11:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Eva Van der Linden uit Borgerhout heeft een zesjarige zoon met autisme. Omdat er weinig lectuur bestaat over autisme bij kleuters heeft ze over haar ervaringen het boek “Zoon met een gebruiksaanwijzing” geschreven.

“Ik wil met mijn toegankelijke en soms ook grappige en ontroerende schrijfstijl een breed publiek aanspreken. Enerzijds mensen die ook met autisme geconfronteerd worden zodat ze herkenning en steun in mijn boek vinden. Anderzijds wil ik ook mensen bereiken die nog niet veel over autisme weten.” vertelt Eva Van der Linden.

Volgens Eva wordt vaak gedacht dat mensen met autisme per definitie minder begaafd zijn of niet in staat zijn om vrienden te maken. “Mijn zoon voldoet absoluut niet aan dat stereotiepe beeld. Hij is bovengemiddeld begaafd, volgt les in een gewone school en heeft vriendjes.” zegt ze.

Maar dit betekent niet dat alles even vlot verloopt als bij de meeste andere kinderen. “Mijn zoon heeft nood aan meer structuur en het blijft continu zoeken naar allerlei ‘hulpmiddeltjes’ om hem zo vlot mogelijk door het leven te laten gaan.” verduidelijkt ze.

“Zoon met een gebruiksaanwijzing” laat je aan de hand van een greep treffende anekdotes uit het dagelijkse leven begrijpen wat een gewoon autistisch kind zo buitengewoon maakt. Met een lach en een traan ervaar je van heel dichtbij dat autisme meer is dan een modegril.

  • Eva Van der Linden spreekt tijdens de Boekenbeurs op zaterdag 3 november van 14u30 tot 15u15 op het auteurspodium met drie andere auteurs over ‘Autisme: van binnen naar buiten en terug’.
  • Van 16u00 tot 18u00 signeert ze haar boek aan de stand van VBK België (hal 3).
  • “Zoon met een gebruiksaanwijzing” (ISBN: 9789089242198) wordt uitgegeven door Houtekiet.