Teleurgestelde Nahima Lanjri verwacht moeilijke onderhandelingen in Borgerhout (video)

ma 15 okt 2012 - 10:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Lijsttrekker Nahima Lanjri van CD&V Borgerhout zegt dat ze gedeeltelijk teleurgesteld is met het behaalde resultaat in Borgerhout. “Maar omdat we tussen twee grote groepen ‘gesandwiched’ werden, ben ik wel blij dat we onze twee zetels hebben kunnen behouden” zegt ze in een reactie.

Lanjri wijt de status quo van haar partij in Borgerhout aan het feit dat die als centrumpartij tussen twee grote groepen zat. “Aan de ene kant het N-VA dat over heel Vlaanderen er sterk uitkwam en aan de andere kant een kartel sp.a-Groen.” verklaart ze. Frappant noemt ze het resultaat van de pvda+ dat 4 zetels in de wacht sleepte.

Ze zegt dat de toekomstige onderhandelingen moeilijk zullen zijn omdat de standpunten wel eens ver uit elkaar durven te liggen.

Lanjri onderlijnt dat het nu belangrijk is om de toekomst van Borgerhout voor ogen te hebben. “We weten dat we samen moeten vooruitgaan, voor iedereen in Borgerhout, wat die ook mogen gestemd hebben.” Ze voegt er aan toe dat ze beschikbaar is om hieraan mee te werken.