Sp.a-Borgerhout :"Dit is een duidelijke maar geen gemakkelijke uitslag." (video)

ma 15 okt 2012 - 11:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Ondanks een verlies van drie zetels is sp.a Borgerhout tevreden met de resultaten van het kartel sp.a-Groen in Borgerhout. “Gezien de moeilijke omstandigheden is dit toch wel een zeer goed resultaat.” zegt Jo Vermeulen, voorzitter van sp.a Borgerhout. Hij noemt de uitslag duidelijk maar niet gemakkelijk om er een ordentelijk bestuur mee op te zetten.

Over het verlies van de drie zetels van het kartel sp.a –Groen in Borgerhout zegt Vermeulen dat dit er een beetje inzat. “We hadden vorige keer bijna de absolute meerderheid.” Hij onderlijnt dat het verkiezingsresultaat van zondag zeer behoorlijk is en dat het kartel sp.a-Groen hiermee de leidinggevende formatie in Borgerhout blijft.

Over mogelijke toekomstige coalities ziet Vermeulen een paar mogelijkheden. Maar hij voegt er onmiddellijk aan toe dat het geen gemakkelijk uitslag is. “Een district hangt samen met de stad.” Zegt hij. Tot besluit zegt hij dat een duidelijke uitslag niet altijd gemakkelijk is om nadien een ordentelijk bestuur op te zetten.