Annemie Turtelboom : "Ontbinding Sharia4Belgium is afleidingsmaneuver" (video)

ma 8 okt 2012 - 10:55 -- paulvg

BORGERHOUT - De radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium heeft op haar website aangekondigd dat het zichzelf opdoekt. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), deze middag op bezoek in Borgerhout, is er niet onder de indruk van.

“Dit is het beste bewijs dat het geen zin heeft om zo’n organisaties te verbieden want ze ontbinden zichzelf maar ze stellen zich ook weer samen met de snelheid van de klok.” zegt Turtelboom.

Ze beschouwt het bericht van Sharia4Belgium eerder als een strategisch afleidingsmaneuver. “Ik denk dat het vooral een teken is hoe ze hun eigen strategie zien want in hetzelfde persbericht zeggen ze dat de strijd onverminderd door gaat. Dus ze proberen een afleidingsmaneuver te creëren …” verklaart ze.

De minister onderlijnt tegelijkertijd dat de aangekondigde opdoeking van Sharia4Belgium geen invloed heeft op het lopend gerechtelijk onderzoek. “Omdat organisaties niet verboden kunnen worden in ons land verandert dit uiteraard niets want alle procedures lopen tegen individuen en die procedures blijven, met alle onafhankelijkheid die het gerecht eigen is in ons land, gewoon lopen.” aldus Turtelboom.