Evacuatie Jetairfly in Marokko wegens kotszakje

ma 1 okt 2012 - 18:00 -- paulvg

AGADIR/BORGERHOUT - In het Marokkaanse Agadir zijn na een bommelding 184 passagiers van een vliegtuig van de Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly geëvacueerd. Aanleiding was de ontdekking aan boord van een kotszakje waar het woord “bomb” op was geschreven. Dit nieuws bereikte de Gazet van Borgerhout via de familie van een Borgerhoutenaar.

Een Boeing 737-800 van de Belgische lowcost luchtvaartmaatschappij Jetairfly maakte zich vorige week donderdag klaar om van de luchthaven van het Marokkaanse Agadir naar Parijs te vliegen. Toen alle 184 passagiers al aan boord waren, vond een lid van de bemanning op een zetel een kotszakje met het woord “bomb” opgeschreven.

De kapitein van de Boeing 737-800 van Jetairfly nam geen enkel risico en beval de onmiddellijk evacuatie van alle personen aan boord van het vliegtuig. Op een afgelegen plek van de luchthaven van Agadir Al Massira werd de Boeing van Jetairfly volledig doorzocht. Er werd geen bom gevonden.

Hans Vanhaelemeesch, de woordvoerder van Jetairfly, bevestigde aan de Gazet van Borgerhout dat een Boeing 737-800 in Agadir vorige week bijna drie uur vertraging heeft opgelopen door een valse bommelding.