Expo over 30-jarig bestaan Dienstencentrum Den Bleek en omgeving in Borgerhout (foto's)

do 20 sep 2012 - 10:00 -- paulvg

BORGERHOUT – In Den Bleek in Borgerhout werd vandaag een tentoonstelling met oude foto’s en voorwerpen geopend. Ze geven een mooi beeld van de geschiedenis van Den Bleek en van enkele wijken in Borgerhout. Deze expo is een onderdeel van de festiviteiten van het 30-jarig bestaan van Dienstencentrum Den Bleek van Zorgbedrijf Antwerpen.

Vanaf vandaag wordt het 30-jarig jubileum van het Borgerhoutse dienstencentrum Den Bleek in Borgerhout gevierd met de tentoonstelling ‘Herinneringen aan de tijd van toen en de oorsprong van dienstencentrum Den Bleek’. Deze expo toont allerlei voorwerpen en foto’s uit het midden van de vorige eeuw.

Gratis catalogus

Alle bezoekers van de tentoonstelling krijgen gratis een mooie catalogus met mooie foto’s van de oude garenblekerij ‘Den Bleek’, de kaarsenfabriek ‘Den Bougie’ en de staking voor algemeen stemrecht die in 1893 in Borgerhout vijf doden eiste.

De tentoonstelling loopt van donderdag 20 september vanaf 14 uur tot en met vrijdag 5 oktober 2012. Ze is open op weekdagen van 9 tot 17 uur. Dienstencentrum Den Bleek Montenstraat 4 2140 Borgerhout

Opendeurdagen

Op vrijdag 21 september (van 14 tot 17.30 uur) en op zaterdag 22 september (van 11 tot 19 uur) organiseert Den Bleek ook opendeurdagen met een bodega, een tombola, infostands en muziek. Op vrijdag is er allerlei lekkers in de tearoom en op zaterdag is er een feestmenu ‘uit de tijd van toen’.