Mozaïeken kunstwerken 'voor het zitvlak' op Jan De Laetplein in Borgerhout

di 11 sep 2012 - 16:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Op het Jan De Laetplein zijn de betonnen banken en poefen omgetoverd in mooie mozaïeken zitbanken. Deze ‘kunstwerken voor het zitvlak’ werden door de buurtbewoners zelf aangelegd. Ze kregen hiervoor begeleiding van Kris van’t Hof. Hij is docent vrije kunsten en Borgerhoutenaar.

Het pleintje op de hoek van de Jan De Laetstraat en de Vooruitzichtstraat telt kleurrijke zitbanken. Met ingelegde mozaïek van de hand van buurtbewoners en kinderen. Ze gebruikten hiervoor stukjes tegel die in de buurt verzameld werden.

De jongens Karim Mertens en Dante Schrauwen van de school De Zevensprong maakten een zitbank met een mozaïeken stripverhaal over een drenkeling. Een andere zitbank draagt dan weer een verhaal over de Chinese muur en een draak.

Kunstenaar Kris van’t Hof is blij met het resultaat. “In de Marokkaanse cultuur worden stenen zitbanken vaak versierd met mozaïek. Het is dan ook tof dat we aan de zitbanken op dit kleine pleintje in Borgerhout onze eigen mozaïeken invulling kunnen geven.”

Antwerps schepen Güler Turan en districtsschepen Roger Koreman huldigden voorbije zondag de zitbanken in.