Na het Laar nu ook klachten over niet opruimen van sluikstort op Moorkensplein

ma 20 aug 2012 - 18:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Na het Laar maken nu ook verschillende bewoners van het Moorkensplein melding van sluikstort op hun plein. Ook zij zijn verbolgen over het gebrek aan actie van de bevoegde stadsdiensten.

Een collega journalist van een grote Vlaamse krant meldt aan de Gazet van Borgerhout dat de blauwe lijn van de politie zegt dat dit de bevoegdheid is van de sluikstortcel. Een andere bewoner van het Moorkensplein noemt het plein in een bericht het “Moorkensstort”.

Sluikstort op zich heeft niets met Borgerhout te maken want het gebeurt ook elders in de stad. Een pijnpunt is wel dat de burgers in Borgerhout blijkbaar niet voldoende op de hoogte zijn hoe ze met sluikstort moeten omgaan en vooral welke telefoonnummers van de stadsdiensten in zo'n gevallen kunnen gebeld worden.

Anderzijds blijkt uit de verschillende berichten dat diegenen die de juiste hulpnummers kennen toch nog van het kastje-naar-de-muur worden gestuurd. Is het manke communicatie of is er een andere reden waarom het sluikstort op de pleinen van Borgerhout ongemoeid kan blijven liggen?