Borgerhoutse kunstenaar maakt hoofd Roze Reus van WorldOutgames 2013 (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT – In Antwerpen is een Roze Reus geboren die de parade van het holebifestival “Antwerp Pride” op gang trekt. Zijn hoofd werd gemaakt door een Borgerhoutse kunstenaar.

Over deze reus is weinig geweten. Hij heeft nog geen naam en het is ook niet duidelijk of het een meisje of een jongen is. Maar hij wil wel meelopen in de Reuzenstoet van Borgerhout op 15 september.

De Roze Reus is eigenlijk de mascotte van de WorldOutgames, een sportevenement voor holebi-atleten volgend jaar in Antwerpen. Zijn hoofd werd gemaakt door de Borgerhoutse kunstenaar Michael Bracke.

Vandaag trekt deze reus aan de Antwerpse kaaien een bonte stoet vol glitter, glamour en pluimen op gang. Na het recent homofoob geweld hebben de organisatoren van de Antwerp Pride iedereen opgeroepen om mee te wandelen.

Na de parade is er aan het oude douanegebouw op het Eilandje een openluchtfestival. De Antwerp Pride wordt zondag afgesloten met een groots festival op de Grote Markt waar Kate Ryan voor het allereerst het officiële lied van de worldOutgames 2013 zal zingen

Meer info op www.antwerppride.com