35.000 bezoekers op zesde editie BorgerRio

wo 27 jun 2012 - 00:00 -- paulvg

BORGERHOUT - Op en in de zijstraten van de Turnhoutsebaan gaven zo’n 200 muzikanten, dansers en danseressen tijdens de zesde editie van stadsfestival BorgerRio het beste van zichzelf. Voor dit exotisch volksfeest zakten zo’n 35.000 bezoekers af naar Borgerhout. Waar ook de Samba-danseressen van de BorgerRio Parade elk jaar graag terugkomen.

Maar niet voor iedereen was er pret. Want één dame kwam ten val wegens een put in de tram-bus-bedding. Even bekomen op een stoel en dan weer weg langsheen de talrijke kraampjes op de Turnhoutsebaan.
 
Zoals dat van het bekende naaiwinkeltje Solderie Stunt. Voor de gelegenheid opgesmukt met afgeknipte lauriertakken. Bijna een ecologische stunt. En met de aanwezigheid van Madame Tirette die gratis naailessen geeft.
 
In alle straten rond de Turnhoutsebaan was er wel iets te zien. Mauritaanse Hip Hop voor rechtvaardigheid op den Drink of de feestelijk mix van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek door de groep Kasba op het Moorkensplein.
 
Een geslaagd BorgerRio 2012 die Daisy en Kristof een, hoe kan het ook anders, Braziliaans-Belgisch koppel, naar hartenlust deed dansen. En dan kwamen de schoonmaakploegen van de stad die na 35.000 bezoekers de Turnhoutsebaan weer proper maakten. Het is een andere soort parade die ook een pluim verdient.
sfeerbeeld van BorgerRio