"Moorkensplein wordt autovrij" zegt Wouter Vanbesien

wo 20 jun 2012 - 00:00 -- paulvg

BORGERHOUT - In Borgerhout gaan Sp.a en Groen in kartel naar de kiezer. De gezamenlijke lijst wordt getrokken door Marij Preneel van Groen. Roger Koreman van Sp.a staat op de tweede plaats. Huidig districtsvoorzitter Wouter Vanbesien verlaat de Borgerhoutse politiek want hij komt op voor de Antwerpse gemeenteraad. Hij geeft in Borgerhout de fakkel door aan Marij Preneel en aan Ikrame Kastit die de derde plaats krijgt.

Het kartel wil een overkapping van de ring, een park achter Hof ter Loo, meer kinderopvang, meer sportruimte en meer basisscholen. Maar ook een autoluwer en verkeersveiliger Borgerhout.  Een delicaat dossier want tegen een deel van de wijkcirculatieplannen die hiervoor nodig zijn werd fel geprotesteerd. Onder andere omwille van het autovrij maken van het Moorkensplein.

Moorkensplein autovrij

Hoewel die plannen de voorbije maanden in vraag werden gesteld, zegt Wouter Vanbesien dat het Moorkensplein hoe dan ook autovrij zal worden.

Afwachten nu hoe de stad Antwerpen en het district dit verteerbaar zullen maken voor de bewoners van de straten die door het afsluiten van het Moorkensplein meer autoverkeer in hun straat te verwerken krijgen.

De bussen van de Lijn zullen wel over het Moorkensplein blijven rijden.