Vitalski brengt Stand Up Tragedy in Reuzenhuis

di 12 jun 2012 - 00:00 -- paulvg

BORGERHOUT - De voorbije weken was de nieuwe theatertour “Stand up Tragedy” van de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski vooral bij mensen thuis te zien. Met vertellingen, live muziek en humor brengen Vitalski en zijn collega’s in uw huiskamer aangename cafégesprekken.

Vitalski luistert, speelt en regisseert. De acteurs Johan Petit,  Alain Hubert en Ernst Löw zitten bijna als het ware op de schoot van de mensen thuis, mee in de sofa. De verhalen zijn grappig. Het contact innig en soms zeer indringend. Vitalski legt er een belangrijke boodschap in.

Tragedy. En daar doet pianist Martinus Wolf ook aan mee. Zelfs nadat hij op één dag een piano van 300 kilogram van Oostmalle tot in Antwerpen had geduwd. Een bedevaart van passie en loutering. Om nog beter te kunnen spelen. En dat deed hij ook, zelfs na 37 kilometer pianoduwen.

Vitalski heeft iets met Borgerhout. En daarom is Stand up Tragedy vandaag woensdag te zien in het Reuzenhuis. Eigenares en Benidorm Bastard Irène Vervliet speelt dan ook mee. En er is nog meer want schilder Jeroen Baeken, de broer van Vitalski, exposeert tot eind deze maand in het Reuzenhuis waar hij overdag nieuwe werken schildert.  Een familiaal decor voor de Stand Up Tragedy van Vitalski en de zijnen, nu woensdag om 20u00 in het Reuzenhuis.

Vitalski nachtburgemeester van Antwerpen