Borgerhoutse scholen maken reuzen van alle kleuren

di 5 jun 2012 - 11:18 -- paulvg

BORGERHOUT - Borgerhoutse scholen maken reuzen van alle kleuren BORGERHOUT –De reuzen van Borgerhout worden dit jaar driehonderd jaar oud. En die verjaardag willen heel wat scholen in Borgerhout volop meevieren. Hiervoor bouwen ze eigen reuzen die in de reuzenstoet zullen meelopen. Zoals een konijnenreus, een zwarte, en zelfs een evangelische reus.

Zwarte Reus

Zo is er Reus Goon, de eerste zwarte reus van Borgerhout, die tijdens het schoolfeest van de Spectrumschool Borgerhout voorgesteld werd. Leerlingen Randy, Romeo en Safayiou leggen uit waarom ze voor een zwarte reus met blauwe ogen kozen. Maar waarom een zwarte reus ?

Evangelische Reus

In de Evangelische basisschool “De Zonnebloem” in de Sint-Erasmusstraat maakten ze met reus Goliath zowaar een evangelische reus. Zijn geboorte werd tijdens, ook weer een schoolfeest, uitbundig gevierd. Met een theaterstuk in open lucht over het verhaal van David en Goliath. Zo’n 150 ouders en familieleden genoten ervan.

Reuzenkonijn

Basisschool Mariagaard in de tuinwijk van Borgerhout bouwde reus “Rikki het reuzenkonijn”. Die werd tijdens een lentefeest aan de papa’s en mama’s voorgesteld. Alle nieuwe reuzen van Borgerhout komen nu zaterdag om half drie samen in het Reuzenatelier. Daar worden ze in het bevolkingsregister van Borgerhout, officieel ingeschreven.

reuzen in Borgerhout