Borgerhout heeft weldra modernste ziekenhuis in regio (video)

BORGERHOUT - De hoofdgeneesheer van ZNA Sint-Erasmus, dokter Leo Hendrickx, was duidelijk tijdens de opendeurdag: “Het ZNA Sint-Erasmus sluit niet!” Vorig jaar hadden protestacties van de organisatie “Geneeskunde voor het Volk” tegen onder andere de sluiting van de spoedafdeling verwarring gezaaid over de toekomst van het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis.

“Wanneer een spoed voor 90 procent huisartsgeneeskunde doet, dan is die kost financieel niet verantwoord. Daarom sloten we onze spoed en maakten we afspraken met de huisartswachtpost hier net om de hoek.” legt de hoofgeneesheer uit.

Modernste ziekenhuis

ZNA wil de gezondheidszorg efficiënter managen, en aanpassen aan de stijgende vraag naar dagopnames. Want vandaag gebeuren in België reeds 60 procent van alle medische ingrepen in een dagziekenhuis. En omdat dat cijfer in de toekomst nog verder zal stijgen, past het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis zich aan waardoor het zal uitgroeien tot één van de modernste ziekenhuizen in België.

Maar betekent dit dan dat patiënten meer zullen moeten betalen? “Neen, het is dankzij de herschikking van ons zorgaanbod dat we onze lage prijzen kunnen blijven garanderen.” verzekert de hoofdgeneesheer van ZNA Sint-Erasmus.

Borgerhout heeft weldra modernste ziekenhuis in regio