Repair Café in EcoHuis

zaterdag 2 februari 2013 - 13:00
 

 

Na het succes van het eerste Repair Café in december komt er een tweede editie in het EcoHuis op zaterdag 2 februari. De eerste editie kon rekenen op ruim 150 bezoekers die een reparatie uitvoerden onder deskundige begeleiding. Op 2 februari wordt het programma aangevuld met de workshop ‘Doe meer met minder’. Verder zamelt de vereniging curieus gsm’s in. Per ingeleverde gsm wordt een boom geplant.

Het Repair Café wil laten zien dat repareren leuk is en dikwijls niet zo moeilijk. Tijdens het Repair Café is er gereedschap en materiaal aanwezig om reparaties uit te voeren en krijgen bezoekers deskundige reparatiehulp van elektriciens, naaisters, fietsenmakers... Ze leren hoe ze zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed,…

Wie even moet wachten, kan van Tante Kaat tips krijgen over ecologisch poetsen en onderhoud van materialen. Voor wie na het herstellen nog meer wil, is er de workshop ‘Doe meer met minder’ die interactief op zoek gaat naar een andere manier van consumeren: hoe geld besparen door bewust te leven en te kopen?

Een oude gsm is meestal niet meer te repareren. Toch zitten er nog veel kostbare stoffen in die hergebruikt kunnen worden, zoals goud, zilver en koper. De vereniging curieus zamelt tijdens het Repair Café oude gsm’s in. Per ingezamelde gsm plant curieus een boom.

Repair Café

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Het is overgewaaid uit Nederland en kent ook in België steeds meer succes. Elektriciens, naaisters, fietsenmakers.. geven tijdens een Repair Café belangeloos hun kennis en deskundigheid door aan de bezoekers. Samen proberen ze allerlei kapotte spullen te herstellen.

Het eerste Repair Café in het EcoHuis op 1 december 2012 telde ruim 150 bezoekers. Het grootste deel ging weer naar huis met een gerepareerde lamp, microgolfoven, fiets, stoeltje, jas of  knuffel. Anderen kregen tips en advies.

Praktisch

·         Repair Café

·         zaterdag 2 februari

·         Repair Café: van 13 tot 16 uur

Workshop ‘Doe meer met minder’: van 15 tot 16.30 uur

·         EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

·         gratis, inschrijven is niet nodig voor het Repair Café, wel voor de workshop

·         inschrijven via ecohuis@stad.antwerpen.be of tel. 03 217 08 11

·         meer info: www.antwerpen.be/ecohuis

·         Het EcoHuis Antwerpen organiseert het Repair Café op 2 februari samen met partners Netwerk Bewust Verbruiken, de Kringwinkel Antwerpen, Samenlevingsopbouw, Lets, Transitie, Fietskeuken en Hackerspace.